Wednesday, October 31, 2012

Efter Sandys framfart


Jag antar att alla hört om Hurricane Sandy som drog över New York i måndags kväll (NY time). Jag har den otroliga turen att bo i ett område som blivit förhållandevis lite påverkat av stormen. I parken vid min lägenhet har träd blåst ner, många bilar har fått stora grenar över sig, men i det stora hela har vi klarat oss bra. 
Igår var vi ute och gick för första gången sedan söndag morgon. Det var en konstig stämning över området hela dagen. Pubarna var överfulla av människor som var glada att få lämna sina lägenheter för en öl. Det är så gott som omöjligt att ta sig någonstans då kollektivtrafiken ligger nere och taxi-bilar vill inte köra långt. Busstrafiken har satt igång idag, så man kanske kan ta sig in till Manhattan. 

Vi har haft el och internet hela tiden, men halva Manhattan och delar av Brooklyn är utan sedan några dagar. Det är oklart när strömmen kommer tillbaka för dem. Bara genom bilder på internet har vi sett hur delar av staden ligger under vatten. Ett område i Queens stod i lågor. Människor har dött. Många för att de envist gick ut mitt i stormen och fick träd över sig. Jag stod i fönstret och svor över joggarna som sprang i parken när det blåste som värst. Hörde de inte hur det knakade i träden? 

Ett vattendrag inte långt härifrån har svämmat över. Det är så fruktansvärt förorenat att det krävs specialinsatser för att städa upp det. Jag dricker inte kranvattnet på ett tag. 
Men idag skiner solen. Trafiken surrar på som vanligt utanför fönstret. Skolan är inställd resten av veckan på grund av att de inte finns någon elektricitet. 

Idag är det Halloween. Jag undrar om någon kommer att fira det. Jag hade verkligen sett fram emot att se den stora paraden i West Village idag, men Halloween är officiellt framflyttat. 

No comments:

Post a Comment